Advertentie plaatsen

Veilig Handelen

Het merendeel van de (ver)kopers op Verzamelaarsmarktplaats heeft goede bedoelingen en is betrouwbaar. Zij versturen producten zoals afgesproken en betalen netjes op tijd. Helaas is er – net als in de echte wereld – ook een kleine groep mensen die misbruik maakt van het vertrouwen van anderen.

Top Tips voor veilig handelen :

Doe online niets wat u in het dagelijks leven ook niet zou doen!
Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Bekijk hoe lang de verkoper actief is op Marktplaats, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact 

Controleer de verkoper: Google zijn gegevens en check telefoon en bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting.

Betaal het product via PayPal en uw aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.

Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.

Tips bij Verkoop :

Persoonlijk contact en helder informeren

 Persoonlijk afleveren en afrekenen: Als u het artikel persoonlijk aflevert, weet u zeker dat u betaald krijgt. Lees meer 

Maak contact via de telefoon, bij voorkeur via een vaste lijn.

Laat uw gezonde verstand spreken en vertrouw op uw gevoel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Maak duidelijke afspraken met de koper, over de prijs, levering en garantie.

Als verkoper kunt u eventuele teleurstellingen voorkomen door duidelijk te informeren over het aangeboden product, zoals relevante productspecificaties (inclusief eventuele tekortkomingen) en duidelijke (hoge resolutie) foto's.


Overweeg (zeker als het om grote bedragen gaat) om de gemaakte afspraken schriftelijk met elkaar vast te leggen, bijvoorbeeld een koopovereenkomst en een kwitantie als bewijs van betaling en levering.

Bekijk hier de Voorbeeld Auto Koopovereenkomst en voorbeeld kwitantie voor betaling.

Spreek liever niet af op een afgelegen plek.

Tips bij Kopen :

Zoek naar producten bij u in de buurt en haal deze zelf op bij de verkoper. 
Maak contact via de telefoon, bij voorkeur via een vaste lijn.
Maak duidelijke afspraken met de verkoper, over de prijs, levering en garantie.
Als koper kunt u eventuele teleurstellingen voorkomen door duidelijk te informeren naar het aangeboden product, zoals relevante productspecificaties (inclusief eventuele tekortkomingen) en duidelijke (hoge resolutie) foto's.
Laat uw gezonde verstand spreken en vertrouw op uw gevoel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
Spreek liever niet af op een afgelegen plek en neem geen grote sommen geld mee.
Niet in persoon kunnen handelen? Niet bevoegd

VerzamelaarsMarktplaats hecht er veel waarde aan dat het vertrouwen van gebruikers in een veilige internethandel wordt beschermd. De rol van Marktplaats als advertentieplatform is hierin faciliterend. Kopers en verkopers vinden elkaar via de site, maar de afspraken worden onderling gemaakt. Marktplaats speelt geen rol in de totstandkoming van de (ver)koop en de onderling gemaakte afspraken. U bepaalt dan ook zelf met wie en hoe u de (ver)koop tot stand brengt.
In het geval dat de transactie toch is misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de Politie. De aangifte komt ook bij Verzamelaarsmarktplaats. terecht, zodat wij preventieve maatregelen kunnen treffen,


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?